JulUpdates

Julestri i klukkestil

Nå er det endelig blitt desember og julestemninga har tatt Lady Klukk med storm! Vi har gleda oss så mye til julesanger og julebord, at vi begynte forberedelsene allerede i november! Repertoaret er stappfullt av sanger vi synger selv og mange som skal synges sammen med Mannskoret Quantum på julekonserten fredag 12. desember. Da skal vi være i Oddernes kirke kl.19, og det er gratis inngang! Vi håper mange har lyst til å komme. Jo flere, jo bedre!

 

Men hva har vi drevet på med i det siste? Det har vært hektisk for klukkene, for å si det mildt. Med hele tolv sanger å lære, har det vært mange intense øvelser, ikke for å nevne litt hjemmelekser! Men vi ser at det virkelig hjelper, for dirigent Aleksandra sier vi bare blir bedre og bedre!

Fredag 28. november hadde vi et superkoselig julebord sammen med hele Stiften. Vi samlet oss først på huset for å dekorere treet og drikke gløgg, før det bar ned til kantina på UiA. Der ble vi servert fantastisk god julemat, som pinnekjøtt, ribbe og utrolig mye og godt tilbehør. Der tok vi også muligheten til å vise frem noen av sangene vi hadde lært til da, og da stilte vi oss opp sammen med jentekoret Spillopus, og sang «Carol of the Bells» og «Deilig er jorden» sammen. Det var utrolig koselig, og vi gleder oss til å gjenta det igjen. Quantum, Bondebrølet og Blæsen viste også frem det de har øvd på, og vi storkoste oss. Vi føler oss heldige som får dele bygg og venner med så mange talentfulle sangere og musikere!

En uke senere tok vi bussen fatt og dro ned til byen. 5. desember er den internasjonale Frivillighetsdagen, i regi av Røde Kors, og vi ble bedt om å synge på Rådhuskvartalet. Der fikk vi og Blæsen vist oss frem for byens befolkning og flere organisasjoner.

20141205_152750(1)
Klukkene er gira på å synge!

Klukk ser alltid etter anledninger til å få vise oss frem og synge mer for et publikum, så dagen etter stilte vi oss opp i Markens utenfor ARK. Der satte vi opp et bord og solgte ferske vafler, rykende varm gløgg, risboller og god sjokoladekake. De som stod fra først om morgenen trilte til med et par sanger for å trekke litt publikum og mulige kunder, og alt av bakverk gikk unna temmelig fort! Kl. 12 kom resten av koret ned, og vi stilte oss opp for å synge alle de fine julesangene vi har øv på. Vi ser på det som god øving å synge offentlig, og det var fint å se at så mange stoppet for å høre på oss. Vi vil også takke alle som la igjen en liten donasjon i kurven. Tusen takk!

20141206_110819

10833927_10152415875810706_2091030475_n

På ettermiddagen pakket vi fort sammen, for samme kveld var det duket for julebord med bare jentene i koret. Vi møttes på Stiften i det vi kaller «pent med perler», alle med én rett hver til buffeten, og ble møtt med en god velkomstdrink á la gløgg. Julebord med Klukk er en begivenhet uten like, og det er like koselig hvert år. Et par frittgående høner tok også turen innom, og til og med nissen kom på overraskelsesbesøk til oss! Fantastiske Tur- & Festklukke Lena og hennes flittige alver (alvehøner?) hadde stelt sammen et fullpakket program med sang, underholdning, leker og godt med drikke.

Uten navn2

 

20141206_181348

Flere av klukkene stilte med musikalske innlegg for kvelden. Dirigentene Marthe og Aleksandra og 1. sopranene Marie og Lena spilte og sang helt fantastisk. Det var få tørre øyne i rommet da de var ferdige. Så flinke jenter vi har! Det var ikke manko på synging etter det, for det ble mange julesanger og andre klukkesanger, for ikke å nevne mange skåler til enkeltpersoner som har fortjent det. I tillegg fikk godeste Lene æren av å holde «Nykommernes tale», og det var godt å høre at alle de nye føler seg godt tatt i mot og at de trives i koret. Ingenting er bedre en fornøyde nykommere!

Uten navn

Før Quantum kom – som også hadde julebord og tradisjonen tro ankom til dessert kl.23 – rakk vi også å ha en liten utdeling av utmerkelser:

Årets Nykommer ble Solveig
Årets Tafseguri ble  Andrea
Årets Brummer ble Ingrid
Årets Kløne ble Renate
Årets Vindusknuser ble Marie
Årets Fyllafjes ble Grethe
Årets «Vandrer på Dydens vei» ble Joran
Årets Oppmøte ble Renate
Årets Korklukke ble Lena
Årets Høne ble Sanne

Gratulerer til dere alle!

Etter det koste vi oss med riskrem og Quantum og mer synging, og som vanlig fortsatte festen til langt ut på natt. Vi storkoste oss, og gleder oss allerede til neste års julebord! Alt som står igjen nå før juleferie er julekonserten i Oddernes kirke, 12. desember kl19. Vi sees der!

Legg igjen en kommentar