Tonal samlingUpdates

Tonal Samling 2014

I år igjen var det duket for en helg full av moro da våre nye medlemmer skulle døpes. Tonal Samling, aka Tonalen, startet for vår del på fredag med ost- og vinkveld. Som alltid tilbrakte vi kvelden med vårt kjære Quantum, og vi vi møttes på Stiften for å dele god drikke og enda bedre selskap. De nye fra hvert av korene fikk møte alle de «gamle» aktive gjennom en humoristisk presentasjonsrunde, men vi måtte gå gjennom tradisjonene litt fortere i år. Spadser & Blæse-Ensembelet hadde nemlig 40 årsjubileum og hadde sine festligheter på Rederiet nede i byen, og vi ville jo så klart synge for dem. Derfor skiftet klukkene fort fra «pent med perler» til gallauniform og fòr ned i en buss, presset oss inn der 130 gamle og aktive blæsere holdt til, og sang av full hals for å feire vårt kjære orkester – GRATULERER MED 40 ÅR, BLÆSEN! Etter en kjapp time med sang og overrekkelse av gave kom vi oss tilbake til Stiften, hvor festlighetene fortsatte ut i de sene nattetimer.

Noen var kanskje litt reduserte på lørdagen, men det hindret ikke de fleste aktive klukker fra å komme seg til Markens for litt synging. Vi fulgte Dirigent Marthes klokke, og til vår fryd var det noen som ikke var ved hesten presist kl.10, hihi (men hvorfor vi frydet oss sier vi ikke noe om, host host). Der varmet vi fort opp med noen koselige sanger, før vi fortsatte til Slottet, Lillemarkens, Sandens og torvet for å synge. Vi håper Kristiansands befolkning – samt Forskningsdagene, som hadde stands på torvet – likte sangene våre, for vi elsker å underholde i byen!

Foto: Blaude Konsonanter
Dirigent Marthe har stålkontroll over klukkene sine som synger helt uten noter! Foto: Blaude Konsonanter
Kyllingene synger alene for hønene utenfor Domkirka
Kyllingene synger alene for hønene utenfor Domkirka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etterpå var det årsmøte i Høna Bar presist kl.12, hvor alt fra skryt, utmerkelser, styrebytte og økonomi ble grundig gjennomgått.
Styret fikk tre nye klukker, så den Øverste Vagle består nå av:
Renate Kristiansen, Klukkemor
Ellen Kristine Fedje som ny Skriveklukke
Maiken Somby Flågan, Kroneklukke
Sanne Løyte Riis,  Barklukke
Lena Øygarden som ny Tur- og Festklukke
Ingrid Jakobsen som ny PR-klukke

Andre verv som ble byttet ut gikk til Therese Malkenes som ny Hønebærer og Eveline Ekeli som Fanebærer. Vi ønsker de lykke til med å vifte med fane og fjæra til Rugunn!

Hvor er Rugunn?!
Hvor er Rugunn?!

Deretter var det dåp av nye klukker og 13 av våre 18 nye klukker hadde anledning til å komme. Hva dåpen gikk ut på er strengt hemmelig og skal aldri snakkes om, men vi kan stolt meddele at de døpte er: Lena Øygarden, Karine Iversen Salin, Ann Lande, Therese Malkenes, Eveline Ekeli, Solveig Rafos, Veslemøy Wisted, Tiril Lindstad Nordbrenden, Joran Gautestad, Hanna Malene Amundsen, Lene Krømcke, Oda Albrethson og meddirigent Aleksandra Djordjevic. Velkommen som høner i koret, og gratulerer med overstått dåp!

Men dette var ikke slutten av kvelden. Med et kjapt skift til gallauniform og en matbit i korrommet med andre Stiftere holdt vi humøret på topp. Vi koste oss i baren, løp rundt på huset, slo Quantum i flip-cup utallige ganger og hygget oss glugg, men vi kan nok trygt si at det aller beste med kvelden var de mange impromptu intimkonsertene med Quantum. Vi sang nye og gamle slagere (Så skimrande kan vi stolt si fremkalte tårer i flere øyne hos Quantum!), mens de underholdt med ordentlig mannssang á la Olav Tryggvason, Gigolos og mer.

Helle (t.v.) og Frittgående Elisabeth (t.h.) passer på baren
Helle (t.v.) og Frittgående Elisabeth (t.h.) passer på baren

Vi vil med det takke alle nye høner, «gamle» aktive, og alle de frittgående som kom i helgen. Det settes stor pris på, og vi gleder oss nå til alt som skal skje i høst og vinter, og allerede litt til neste dåp.

Hepp!

Legg igjen en kommentar