Korhelger

Korhelg i Ås

På fredag etter skoletid reiste 10 håpefulle høner østover i landet, for å delta på kor-Norges største begivenhet; Korhelg! I år ble korhelg arrangert i landlige Ås, så vi høner følte oss hjemme med en gang. Første stopp var hos pappaen til Ingrid, som vartet opp med pizza til middag og bacon til frokost, før vi lørdag morgen suste av gårde mot Ås. image9

Første punkt på programmet var kormatiné, der alle korene kommer opp på scenen og synger for hverandre. Det er alltid gøy å høre de forskjellige korene som kommer opp på scenen. Quante-Capitano Egil gikk opp på scenen før oss. Egil ble få dager før avreise ditchet, og måtte reise alene, men alle klukker elsker Egil, og vi tok han gladelig inn som reserveklukke i helgen. Så var det vår tur opp på scenen for å vise oss frem, og vi fremførte ”Åh, æ kjinne ein kar” fra Bør Børsons, MED modulasjon. Vi hadde håpet på å sjarmere de flotte mannskorene som var samlet i salen, men når kor-Norge så Capitano Egil kom inn og sang med oss på scenen, klarte vi(mest Egil) å sjarmere absolutt hele kor-Norge.

image2

Resten av dagen gikk til å bli kjent med andre kor, vi hadde noen intimkonserter, middag og litt fritid, i tillegg til at vi traff noen fra Blæsen! Hvert år settes det også opp UKE-revy, og i år var ingen unntak. Årets revy hadde fått navnet ”livredd”, og handlet om det å være redd for hverdagslige ting, og de hverdagslige superhelter som ønsker å hjelpe. Resten av kvelden hang vi med de andre korene, sang av full hals og var på konsert med Turboneger på Samfunnet. Det ble ganske sent før de siste av oss tuslet hjem, men når mannskor synger, kan man ikke bare forlate huset.

image8

Neste dag våknet en sliten, men klar gjeng. Vi skulle på overraskelse! Klukkemor fikk utallige spørsmål om hva nå denne overraskelsen kunne være, og når skulle den egentlig komme… Men dere vet hva de sier om overraskelser, det er en overraskelse. Så vi ventet, og ventet, og sang, og ventet. Det viste seg at overraskelsen var danseband, og vi ble bedt opp til dans!

image5

Etter overraskelsen hadde vi en liten pause, der vi slappet av og gjorde oss klare til gaveoverrekkelse og gallamiddag. Årets gave fra oss gikk til Sangkoret Lærken, siden vi begge er fugler. Vi fant en bok som heter ”Norges fugleliv”, som er en samling av det ville fuglelivet i Norge. Der fant vi plutselig lerke og tamhøna på samme side, og det kunne jo på ingen måte være en tilfeldighet…

14808128_10157771762600372_1229078895_o

Vi gikk så videre til gallamiddagen, der vi ble plassert med de flotte guttene i NGA. Til mat fikk vi servert varmrøkt pepperlaks til forrett, kalvestek med grønnsaker til hovedrett, og frukt, sjokolade og småkaker til dessert.

Alt i alt oppsummert, helga var på alle måter vellykket. Vi gleder oss allerede til neste korhelg!!

image6

Legg igjen en kommentar